نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد بسيار نادر است. اما برخي مادران هنگام شيردادن احساس انزجار دارند. شير مادر مهم ترين غذايي است كه كودك بايد در دو سال اول زندگي خود دريافت كند. شير مادر از نوزاد در مقابل بيماري ها، عفونت، چاقي و مشكلات روحي محافظت مي كند به همين دليل همواره مورد توصيه متخصصان است. البته تمام نوزادان به راحتي سينه مادر را نمي گيرند برخي از خوردن شير مادر امتناع مي كنند يا به بيان ديگر از مكيدن سينه مادر تنفر دارند. اين موضوع مي تواند تاثيرات منفي زيادي بر روحيه مادر داشته باشد و حتي او را افسرده كند.

برخي مادران در چنين شرايطي اقدام به حذف كامل شير مادر مي كنند در حالي كه اين كار مي تواند آسيب رسان باشد. اگر كودك شما هم به تنفر از مكيدن سينه مادر مبتلاست بايد علل اين عارضه را بشناسيد و راهكارهاي مربوط به درمان آن را ياد بگيريد. در بسياري از موارد تنفر از مكيدن سينه مادر زنگ خطر يك بيماري ست. مادران بايد از اين موضوع آگاه باشند و در صورت لزوم براي درمان كودك خود اقدام نمايند. براي دريافت راهنماي شير دادن به نوزاد كليك كنيد.

حتما از صفحه اينستاگرام ذهن نو ديدن نماييد.

منبع: تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد | علل و راهكارها

علل تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد

برخي از علل تنفر از مكيدن سينه مربوط مشكلات جسمي يا رفتارهاي واكنشي مادر است، برخي مربوط به خود نوزاد است و در نهايت برخي ديگر هم به محيط ربط دارد. شناخت دليل مشكل نوزاد از آن جهت اهميت دارد كه مي تواند شما را به سمت راهكار درست حل اين مشكل راهنمايي كند.

براي آشايي با تغذيه نوزاد تا شش ماهگي كليك كنيد.

1- عوض شدن بو و طعم شير سينه

اگر نوزاد شما قبلا خوب شير مي خورده اما حالا به طور ناگهاني از خوردن شير مادر امتناع مي كند، ممكن است بوي مادر يا طعم شير او تغيير كرده باشد. مصرف سيگار، استفاده از عطر، مواد آرايشي و بهراشتي معطر و بوي كلر مانده روي بدن مادر مي تواند سبب تغيير بوي سينه شود و نوزاد را از خوردن شير منصرف كند. مصرف داروهاي شيميايي، قهوه و يا چاي بيش از حد، غذاهاي پر ادويه و حتي ورزش كردن بيش از حد مادر نيز مي تواند سبب تغيير ناگهاني مزه شير شود.

2- تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد | مشكلات مربوط به نوزاد

نوزادي كه گرفتگي بيني داشته باشد به احتمال زياد از خوردن شير امتناع مي كند. چرا كه تنها راه تنفسي مانده براي او دهانش است. علاوه بر اين مشكلات رشدي مانند دندان در آوردن و التهاب لثه نيز مي تواند سبب تنفر از مكيدن سينه شود. بيماري هاي ديگري كه سبب تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد مي شوند: ضعف در شير خوردن، مشكلات مادرزادي، كوليك، رفلاكس، آسيب مغزي، برفك، عفونت گلو و گوش، مشكلات تنفسي، حساسيت به ماده موجود در شير و … است.

3- خوردن شيشه شير

اگر كودك به خوردن شيشه شير عادت كند ديگر سينه مادر را نمي گيرد. چرا كه مكيدن سر شيشه زحمت كمتري برايش دارد. علاوه بر اين هرگونه تغييري براي نوزاد ناخوشايند است، تغيير شير خوردن از سرشيشه به پستان مادر نيز فرزند شما را آزرده مي كند و براي او يك نوع سردرگمي به وجود مي آورد. اگر مي خواهيد از اين مشكل جلوگيري كند حداقل تا 1 ماهگي به كودك خود شيشه شير ندهيد. براي آشنايي با نحوه انتخاب بهترين شير خشك كليك كنيد.

4- تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد | مشكلات روحي و واكنش هاي غلط مادر

آيا تا به حال وقتي فرزندتان سينه شما را گاز گرفته سر او داد زده ايد؟ يا او را ترسانده ايد؟ اگر اين طور باشد تا مدتي نوزاد بر اثر ترس سينه شما را قبول نمي كند. علاوه بر اين اگر مادر به دليل قرار گرفتن در معرض فشار هاي رواني، اضطراب داشته باشد كيفيت شير و شيردهي او به هم مي ريزد و استرس خود را به وسيله شيردهي به كودك منتقل مي كند. كودكي كه به جاي آرامش از فرايند شير خوردن اضطراب دريافت كند ديگر تمايلي به گرفتن سينه مادر پيدا نمي كند.

5- قهر نوزاد

شايد فكر كنيد نوزادان قهر كردن بلد نيستند. اما اين گونه نيست. نوزادان بيشتر از من و شما حساسيت روحي دارند و زود قهر مي كنند. اگر مادر به كودك ديگري شير بدهد، براي مدت طولاني از فرزندش دور بماند، به گريه طولاني مدت كودك توجه نكند و با خشونت نوزاد را بغل بگيرد نوزاد قهر مي كند و ديگر سينه مادر را به دهان نمي گيرد. علاوه بر اين هرگونه تغيير در زندگي روزمره مي تواند نوزاد را ناراحت كند و به قهر او بيانجامد!

6- تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد | شير دادن در محيط نامناسب

اگر در هواي خيلي سرد يا خيلي گرم اقدام به شيردهي كنيد نوزاد از گرفتن سينه شما امتناع مي كند. چرا كه دماي بدني او به هم خورده. يا حتي اگر در فضايي به نوزادتان شير بدهيد كه پرنور يا پر سر و صداست نوزاد دچار حواس پرتي مي شود و از شير خوردن امتناع مي كند. البته اين نوع امتناع ظاهري است و با امتناع واقعي تفاوت دارد.

7- مشكلات مربوط به شير دهي

گاهي اوقات مشكلات مربوط به سينه، شيردهي يا شير خوردن مي تواند سبب تنفر نوزاد از مكيدن سينه شود. مثلا اگر نوك سينه شما تو رفته باشد، عفونت و زخم داشته باشد، شير شما كم باشد، سوراخ نوك سينه به شكلي باشد كه شير را يك باره وارد دهان نوزاد كند و وضعيت شيردهي غلط باشد كودك دچار تنفر از مكيدن مي شود.

8- تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد | تغييرات هورموني مادر

برخي تغييرات در بدن مادر مي تواند هورمون هاي زنانه را بهم ريخته و سبب مشكل در شير دهي شود. مثلا استفاده از قرص هاي ضد بارداري، قاعدگي، تخمك گذاري و بارداري مجدد در زمان شير دهي سبب امتناع كودك از شير خوردن مي شود. براي رفع اين مشكل لازم است با يك متخصص مشورت نماييد.

دليل تنفر از مكيدن سينه مادر با توجه به سن

به تناسب رشد كودك مشكلات او در غذا خوردن تغيير مي كند. بهتر است با اين تغييرات آشنا شويد تا مشكل كودك خود را بهتر درك كنيد.

_در روز اول پس از تولد كودك بيش از حد حساس است و اگر او را بي ملاحاظه جا به جا كنيد در شير خوردنش اختلال به وجود مي آيد.

اتفاق ديگري كه در روز اول مي افتد اين است كه مادر ضعيف شده و تحت تاثير داروهاي بيهوشي است به همين دليل نمي تواند به خوبي به كودك تازه متولد شده اش شير بدهد و در فرايند شير دهي اختلال ايجاد مي شود.

_در روز دوم تا چهارم نيز هنوز نوك سينه مادر كامل بيرون نيامده و جمع شدن شير در سينه او باعث مي شود رفلاكس قوي يا ضعيف شير از سينه به وجود بيايد.

_در هفته اول تا يك ماهگي نيز ممكن است مشكلاتي نظير عفونت و برفك براي كودك پيش بيايد و براي مادر نيز زخم و عفونت در نوك سينه ايجاد شود به همين دليل فرايند شيردهي با مشكل مواجه شود.

_از سه ماهگي به بعد اگر تنفر به مكيدن سينه پيش بيايد مربوط به يكي از اين دلايل است: شروع پيش از موعد غذاي جامد، حساسيت روحي و قهر نوزاد، عوض شدن مراقب، شفتگي يا همان آشفتگي نوزاد و …

براي دريافت اطلاعات درباره شير نخوردن نوزاد كليك كنيد.

راهكارهايي براي رفع مشكل تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد

1_ علت بروز تنفر از مكيدن سينه را پيدا كنيد و با رفع اين علت به نوزاد خود در جهت شير خوردن كمك نماييد.

2_ شرايط روحي خود را بهبود ببخشيد. يعني از ترس، اضطراب و نگراني دور بمانيد.

3_ نحوه درست شير دهي را بياموزيد.

4_ راه هاي جديد شير دهي را امتحان كنيد يعني اگر پيش از اين نشسته با نوزاد شير مي داديد،اين بار راه رفتن را امتحان كنيد.

5_ مكاني آرام، با نور و دماي مناسب براي شيردهي انتخاب كنيد.

6_ قبل از شير خوردن نوزاد را نوازش كنيد يا ماساژ بدهيد. اگر مي توانيد برايش شعر بخوانيد.

7_ به هنگام شير دادن لباس هاي خود را در بياوريد تا نوزاد با شما تماس پوستي پيدا كند. توجه كنيد كه قبل از شير دادن نبايد از عطر و ادكلن استفاده كرد چرا كه سبب بيزاري و آلرژي نوزاد مي شود.

8_ اگر نوزاد شما به خوردن شيشه شير عادت كرده قبل از شيردهي كمي از شير خود را بدوشيد تا موقع مكيدن نوزاد شير راحت تر بيرون بيايد.

9_ مي توانيد قبل از شير دادن چند قطره از شير خود را در دهانش بچكانيد تا به خوردن سينه ترغيب شود.

10_ شير دادن قبل خواب و بعد خواب را امتحان كنيد. نوزادان در اين شرايط بهتر شير مي خورند.

11_ در تمام اين مراحل لازم است صبور باشيد و انتظار نتيجه سريع نداشته باشيد. اگر هيچ كدام از راهكار ها هم جواب نداد اميد خود را از دست ندهيد و از يك متخصص مشاوره دريافت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

امتناع واقعي از گرفتن سينه مادر با امتناع ظاهري چه تفاوتي دارد؟

در امتناع واقعي كودك به دليل وجود يك مشكل سينه مادر را نمي گيرد و شير نمي خورد اما در امتناع ظاهري كودك به دليل حواسپرتي يا گم كردن سينه مادر پستان را به دهان نمي گيرد. براي فهم تفاوت اين دو بهتر است پوشك نوزادتان را بررسي كنيد. اگر به اندازه كافي ادرار مي كند پس اين يعني شير كافي ديافت كرده و امتناع واقعي از شير خوردن نشان نداده.

آيا مي توان براي گرفتن سينه مادر نوزاد را گرسنه نگه داشت؟

خير اين كار از اساس غلط است چرا كه انرژي نوزاد براي خوردن شير از دست مي رود.

اگر نوزاد فقط از شير خوردن از يك سينه امتناع مي ورزد چه مشكلي وجود دارد؟

احتمالا در سينه اي كه از آن شير مي خورد شير بيشتري وجود دارد و نوك آن سينه نيز بيرون آمدت تر و بزرگ تر است به همين دليل فقط يك طرف از سينه را مك مي زند.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: تنفر از مكيدن سينه توسط نوزاد | علل و راهكارها

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/29  ] [ ۱۰ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب